Babymassage en Baby yoga

Start nieuwe groepscursus begin februari 2019! Vul vrijblijvend je gegevens in en je ontvangt binnenkort een datum-prikker in je mailbox. Zo kan je aangeven welke datum en tijd jou het beste schikt! Je contactgegevens worden alleen voor deze aanvraag gebruikt.

Start privécursus aan huis; data in overleg

Baby massage

groepsles

Babymassage is een ontzettend leuke en goede manier om het contact tussen jou en je baby nog intenser te maken. Door de massage maak je op een andere manier contact en leer je je baby nog beter begrijpen. Tijdens de massage communiceren je handen als het ware met de baby. Deze aanraking versterkt de onderlinge band en de liefde tussen jullie. Er ontstaat een basis van vertrouwen en ontspanning die een goede voedingsbodem vormt voor je baby om mee op te groeien.

Naast het feit dat babymassage erg ontspannen en plezierig is, kan de massage ook erg nuttig zijn voor baby’s met darmkrampjes, baby’s die overstrekken, slecht slapen, onrustig zijn of veel huilen. Ook voor couveusekinderen en baby’s die door ziekte een tijd het contact met de ouders hebben gemist is babymassage erg goed.

Bij Relax Enkhuizen Massagepraktijk doorlopen we een cursusprogramma van 6 weken. Naast alle massagetechnieken die aan bod komen, behandelen we wekelijks een speciaal thema. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: slaaptechnieken, darmkrampjes en reflexologie. Vind je zes lessen iets te veel, kies dan voor de verkorte cursus van vier lessen.

Babymassage is geschikt vanaf ongeveer 6 weken t/m 9 maanden. (afhankelijk hoe actief en ondernemend je kindje is)

babymassagebabymassage

Baby yoga

Start privécursus aan huis; data in overleg

privécursus aan huis

privécursus aan huis

Relax Enkhuizen bied ook baby yoga; volgens het programma ‘ontspanning en plezier voor 2′. Baby yoga betekent namelijk niet dat baby’s massaal in de lotushouding gaan en het op een zoemen zetten met ontspannen handjes op de schoot. Baby yoga is op een veilige en ontspannen manier allerlei oefeningen doen die op verschillende vlakken goed zijn voor baby’s. Het is een combinatie van yoga oefeningen, baby gym en spelmassage. Via de houdingen, technieken en liedjes zal de band tussen jou en je baby versterken en het vertrouwen verhogen. Door yoga leer je als ouder bewust samen te spelen en bewust aandacht te geven. Elke baby heeft van nature drang tot bewegen, behoefte aan contact en geborgenheid. Het speelse karakter van deze oefeningen draagt hiertoe aan bij.

Naast rustige basisoefeningen leer je tijdens de cursus ook oefeningen met spelletjes en liedjes. Er zijn bijvoorbeeld specifieke oefeningen ter ondersteuning bij darmkrampjes. Je kan bij baby yoga kiezen voor een cursus van  vier of zes lessen.

Baby yoga is geschikt voor baby’s vanaf ongeveer 3 maanden tot ze bijna gaan lopen (afhankelijk hoe actief en ondernemend je kindje is).